lauantai 7. joulukuuta 2013

Ajatuksenkulkua pohjoiselta

Terveisiä kylmästä Rovaniemestä!

Olen nimittäin tånään aamulla saapunut tänne perheeni kanssa. Olen ensimmäistä kertaa käymässä täällä Suomen pohjoisessa ja sääero on tullut heti huomioon (vihaan kylmyyttä kaikesta eniten). Tämän matkan ajan en edes mieti mitään asukuvien ottamista, koska asuina on lämpimin omistamani pitkä toppatakki, isoin neule, farkut/paksut leggingsit sukkahousujen kanssa ja maailman parhaat talvikengät sekä mun varma valinta - Uggit! Tällä kertaa on ihan uudet samana päivänä kun oli matka maailman ihanimmalta poikaystävältä saadut lahjaksi aidot beiget Uggit (mun ekat aidot, joten its a big deal to me) I couldn't be more happier! =)

En ole sen kummemmin käynyt muuaallakaan Suomessa (öö olin Turussa, Kouvolassa, Kuopiossa ja ehkä vielä jossain, en muista) koska tykkään niin paljon pääkaupunkiseudusta ja olen enemmän suurkaupunkityttö kuin pikkukyläluontoihminen. Tosin tämä ei myöskään sulje pois sitä vaihtoehtoa etten olisi luontoihminen. Nimittäin nautin suuresti luonnosta, kun satun olemaan jossain kaupungin ulkopuolella, se rentouttaa ja uudistaa ajatukset. Mun lempimaisemat ovat syksy maisemat varmaankin (ja kesä!!!). Joka syksy tarkkailen sitä luonnon muuttumista ja värjäytymistä kesän vihreästä syksyn väreihin. Se on aina niin jännää katsoa kun parissa viikossa maisemat vaihtuu ihan kokonaan...Sama keväällä, saatan oikeasti kävellä viikon ulkona tuijottamassa kun puissa alkaa ilmestyä silmuja, jotka muuttuu lehdiksi ja talven elottomuus väistyy ja tilalle tulee kevään raikkaus. No ehkä I made myself clear enough. Tykkään luonnosta ja siitä, kun mennään perheen kanssa viettämään yhteistä aikaa jonnekkin (varsinkin kesällä), mutta en menisi asumaan keskelle peltoa, jos saisin valita elämän kaupungissa (mielummin isossa, Helsinki kelpaa).

No, pointtini oli, että matkustettiin perheeni kanssa kolmeksi päiväksi tänne pohjoiseen katsomaan, mitä jännää täältäkin löytyisi. Tämä päivä meni rennosti ottaen. Käveskeltiin Rovaniemen keskustassa lyhyen ajan ihmettelemässä, syötiin yhdessä erittäin kivassa ravintolassa, jonka nimeä en enää muista, mutta täytyy sanoa, että saatiin toooosi hyvää ruokaa (paljon sitä) pienellä määrällä rahaa (12,80e per hklö). Se oli siis buffet tarjoilua, josta löytyi paljon eri liharuoka vaihtoehtoja, salaatteja, lisäkkeitä (riisi, peruna ja pasta), ja kaiken kruunaukseksi jälkkäri ja perus kahvitjateet vielä sisältyi hintaan. Sen jälkeen vietettiin parisen tuntia hotellihuoneessa lököttäen (koska itsenäisyyspäivä ja kaikki on kiinni), jonka jälkeen mentiin vielä kerran keskustaan iltakävelylle ja päädyttiin ihanaan kahvilaan, jossa sain varmaan maailman parasta kaakaota vaahtokarkkien kera iiiiisossa mukissa =)

Päätin kirjoittaa tän postauksen, koska olen taas kerran syyllistynyt siihen, etten ole käynyt täällä pitempään aikaan. Plus, viime päivinä olen lukenut tosi paljon blogeja (mm. tänään suurimman osan päivästä) ja saanut inspiraatiota kirjoittaa jotain omaankin. Alkuperäinen ajatus, kun tein tätä blogia, oli se, että tänne tulee sellaisia kirjoituksia, joissa on oikeasti jotain järkeä ja fiksuja ajatuksia, tai hyviä kuvia tai jotain erityistä, mitä minulle on tapahtunut. En siis, halunnut kirjoittaa siitä miten ja missä käyn syömässä ja muuta tylsää. Mutta kirjoitan tätä fiiliksen mukaan, silloin, kun oikeasti tuntuu siltä, että haluan kirjoittaa tietyn asian blogiini tai haluan kirjoittaa jotain blogiini. Niin kuin tämäkin kirjoitus, jolla oli ihan eri tarkoitus ja idea alunperin, mutta sitten siinä kävi taas niin, että päästin ajatukseni lentoon. Ja miksi  se on aina niin, että kirjoitusinspiraatio tulee siinä joskus klo 12 jälkeen yöllä ja ajatukset kulkee parhaiten? En tiedä, mutta nähtävästi se on minun tapa ja mikäs siinä, ei vamaan ole suurta väliä sillä asialla.

Mutta nyt, kun olen saanut siirrettyä ajatuksiani päästä tänne, voin hyvällä mielellä mennä nukkumaan. Joten, seuraavaan postaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti