torstai 6. elokuuta 2015

Grey days


 Jacket - Zara, Dress - Mango, Heels - Zara, Hat - H&M, Bag - Naf Naf

Tämän kesän harmaa sää ei ole paljoa innostanut värien käyttöön vaatetuksessa, joten mustaharmaalla linjalla pysytään tässäkin asussa. En voi uskoa sitä, etten ole kertaakaan käynyt rannalla tai ottanut aurinkoa tai uinut tänä kesänä. Shortseja ja hameita paljaita sääriä vastaan on tullut käytettyä vähäsen, mutta en sanoisi, että olisi ollut kuumaa ne päällä, pikemminkin ihan vaan periaatteesta koska on kesä olen ne laittanut päälle. 

Periaatteessa kesäni on ollut ihan mukava tähän saakka. Kavereita on nähty, kesälenkkejä on tehty, juhlat on juhlittu, Turussa on käyty pikavisiitillä, pienellä ulkomaan reissullakin on oltu naapurimaassa. Heinäkuun alussa vierailin tosiaan Pietarissa, jossa olen viimeksi käynyt ehkä kymmenisen vuotta sitten, joten paljoa en ole kaupungista muistanut. Pietarimatkasta ajattelin tehdä oman postauksen, siinä on nimittäin sellainen kuvapläjäys, kun on niin upea kaupunki kyseessä. 
 
Suurimmaksi osaksi olen kuitenkin kesäni viettänyt töissä ja niin surulliselta kuin se kuulostaakin television ääressä Frendi-maratonin parissa. Miksi en ole katsonut Frendejä aikaisemmin?? Olen katsomassa sarjaa ensimmäistä kertaa ja olen ihan koukussa siihen! Nauran aina hysteerisena kippurassa yksin sohvalla kaikille vitseille pelästytttäen samalla kissani, joka katsoo minua kuin mielisairasta. Saan tosin aina sen ärsyttävän syyllisyyden tunteen,  kun en pysty tehdä mitään muuta kuin katsoa sarjaa, johon olen täysin koukussa. En pysty lukemaan kirjoja tai tekemään mitään hyödyllistä kotona, vaan minun on pakko aina kun on vapaata aikaa katsoa Frendejä. Pystyn tekemään ne muut asiat sitten vasta kun olen katsonut koko sarjan loppuun. No okei, olen tehnyt pienen parannuksen siihen ja aloitin nyt kuitenkin uuden kirjan lukemisen, ettei aivot ruostu kokonaan. Olenhan kuitenkin tehnyt uuden vuoden lupauksen lukea enemmän kirjoja, täytyy välillä toteuttaa oma lupaus. 

Ai niin, sain oman alan työharjoittelupaikan, joka alkaa ensi maanantaina ja josta olen erittäin innoissani :)) Seuraavat viisi kuukautta elämästäni ovat aika lailla päätetty, mikä tuntuu tavallaan kivalta, sillä yleensä en tiedä edes seuraavan päivän aikataulujani. Tuntuu melkein aikuiselämältä:)

Asusta sen verran, että en ole ihan varma tykkäänkö siitä vai enkö. Päässäni se näytti hyvältä, päällä se näytti myös ihan sopivalta, mutta sitten kuvia selatessani kuvausten aikana se ei näyttänytkään yhtä hyvältä kuin päässäni, mutta näissä kuvissa ehkä tykkäänkin siitä. Jotta ei tarvitsisi käyttää farkkuja 300 päivää vuodessa, yritän edes silloin tällöin käyttää hameita ja mekkoja vaihtelun vuoksi. Kuvien mekko on minun luottomekko klassisen muodonsa ja värinsä puolesta. Mekkoa voi asustaa mihin tahansa menoihin kenkiä ja asusteita vaihtamalla. Lisäämällä juhlakorot ja juhlavat asusteet asu muuttuu iltamenoihin sopivaksi, toisaalta vaihtamalla korot tennareihin tai lenkkareihin ja ottamalla hattu pois siitä tuleekin street/sporty vaihtoehto. 

Hattu kruunaa aika lailla kokonaisuuden tässä tapauksessa, sillä kuvittelisin sen olevan jollain tavalla vajaa ilman hattua. Takki on ollut varsinainen aarre, olen käyttänyt sitä liioittelematta melkein joka päivä. Se sopii JOKAISEN asun kanssa, mikä tekee sen, että on kauhean vaikeaa aloittaa käyttää muita omistamiani takkeja, joita on kuitenkin jonkin verran roikkumassa kaapissa. Myös toi laukku on ollut varmaan käytetyin laukkuni siitä asti, kun sen olen ostanut Pariisissa viime syksynä. Se myös sopii kaiken kanssa ja pienestä koosta riippumatta siihen mahtuu yllättävän paljon tavaraa, oikeastaan kaikki mitä mukaani tarvitsen. Ei voisi uskoa, mutta jopa suhteellisen iso kamerani mahtuu tohon. Kutsun laukkuni Hermione laukuksi. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In English

The weather in Finland hasn't been very inspiring this summer, so my style has been pretty much all about grey and black, or mostly black. So I wouldn't have to wear jeans all summer I sometimes try to spice it up with a dress or heels, like in this particular outfit. Let's face it, jeans are nice but imagine wearing them like 300 out of 360 days (or most of the time), they're getting kind of boring.

In the pictures below I'm wearing my autumn dress as I call it, since it has warm material and good lenght and ofcourse the colour. I like the dress because it's really basic and goes with almost everything. You can style this kind of dress with party heals and some nice accessories and there's your party outfit, or you can add sneakers and take of the hat and you get sporty casual outfit.
I've been also wearing this jacket almost every day since it's just so perfect, can't even use my other jackets anymore cause this one goes with all items in my wardrobe. Same goes for the little Naf Naf bag I bought from Paris last autumn, it's just so damn perfect and cute and fits all the stuff I need to carry around inside it. Even my kinda big camera fits in. I call the bag the Hermione bag.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti