lauantai 10. lokakuuta 2015

Happy Birthday Coco!


Pieni karvapalleroni Coco on täyttänyt tällä viikolla vuoden! Tasan vuosi sitten tämä pieni suklaan värinen kissaolento syntyi tähän maailmaan ja nyt se on jo vuoden vanha! Pieni se ei ole ollut jo pitkään aikaan (koon puolesta), mutta minun silmissä se on yhä se pikkuruinen kissanpentu, vaikkei enää mahdukaan kämmenelleni. Saan usein kuulla vitsejä siitä, kuinka kohtelen Cocoa vauvan lailla =D Ajattelin kerätä tähän ajatuksiani ja faktoja Cocosta sekä tästä kuluneesta vuodesta.

1. En voi ikinä (i mean it, IKINÄ) hetkeäkään olla vihainen Cocolle, riippumatta siitä, jättääkö se kynsijälkiään minun kiiltonahkakorkokenkiin vai uuteen lempilaukkuun. Still love him. 

2. Cocon lempipaikka on kylpyhuoneen lavuaari,  johon se menee makaamaan rinkeliasentoon ja saattaa nukkua siellä pitkiäkin aikoja. Siellä se oleskeelee tälläkin hetkellä. Meidän vieraat aina ihmettelevät ja nauravat tälle näylle :D

3. Pienempänä Coco aina tuli hiljaa aamuyöstä makaamaan minun tai A:n tyynylle siihen kohtaan, missä pää päätyy ja jäi sinne pienen pehmusteen tavalla pään viereen. Se oli niin hellyttävää, että oikein harmittaa, ettei se tee sitä enää melkein koskaan.

4. Cocolla oli tapana herättää minut tunkemalla sen pienen nassun söpösllä tavalla minun kasvoihin tai käteen ja murista hiljaa tyytyväisenä. Se tarkoitti, että riittää nukkumiset, nyt mennään syöttämään Coco. 

5. Astuessani sisään asuntoomme näen aina ensimmäisenä Cocon, joka on ehtinyt tulla ovelle odottamaan jo siinä vaiheessa, kun kuuli hissin pysähtyvän meidän kerroksessa. 

6. Coco ei tykkää, kun sille huudetaan. Tiedän, ettei kissa ole ihminen, mutta tässä tilannetta ei voi olla vertaamatta. Kerran, kun Coco oli raapinut kenkiäni korotin ääntä ja näytin sille, että olen nyt suuttunut. Kissa teki pari askelta pois päin, istui selin minuun ja näytti niin loukkaantuneen ilmeen, etten voinut muuta kuin nauraa sille ja unohtaa kengät. 

7. Coco tykkää mm. avokadoista (!), suklaasta, makkarasta ja voista. Valitettavasti se ei saa syödä mitään yllämainituista, varsinkaan avokadoa, joka on kuulemma yhtä kuin myrkkyä eläimille. Saa varoa ruoan jättämistä Cocon lähestyville, pikku riiviö nimittäin tulee ihan varmasti nuolaisemaan tai kenties uskaltautuu jopa varastamaan pienellä käpälällään jotakin lautaselta. 

8. Kun Coco ymmärtää mokanneensa, hän tulee pyytämään anteeksi hieromalla sen nassua minun tai A:n käteen hellästi. Sen jälkeen sille ei ainakaan enää pysty olla vihainen.

9. Coco ei tykkää liallisista hellyden osoituksista, mm. haleista ja syleilystä. Se antaa pitää itseään sylissä pisimmillään puoli minuuttia, jonka jälkeen alkaa kiemurtelemaan ja yrittämään hyppää pois. Silittelystä kissa pitää, mutta sitäkin saa tehdä hyvin rajatun ajan. Saatan silittää sitä sen maatessaan lattialla ja kyllästyessään silittelyyn Coco nousee, tekee kaksi askelta pois päin ja menee makaamaan samaan asentoon. Hauskaa on, ettei se lähde kokonaan pois, ei raavi, eikä pure, vaan antaa ymmärtää rauhallisella tavalla, että nyt riittää. Coco ei muutenkaan pure tai raavi paljon, täytyy suututtaa sitä oikein kunnolla, saadakseen hänet puremaan. Vaikka kissa ei pidä kovin paljon lähikontaktista ja antaa ymmärtää olevansa itsenäinen ja ylpeä, haluaa se kuitenkin olla minun tai A:n lähellä, ainakin samassa huoneessa. Usein se tykkääkin oleskella minun kanssa sängyllä, mutta ei ihan kiinni minussa, vaan pienellä etäisyydellä. Pusuista Coco tykkää todella paljon ja rauhoittuu heti pususta. 

10. Coco on aika sosiaalinen ja tykkää erityisesti, kun meille tulee vieraita. Se on ensimmäinen ovella vastaanottamassa tulijoita ja antaa kaikkien silittää itseään tai leikkiä kanssaan. 

11. Coco on pieni pallero, joka piristää arkeamme tuoden siihen iloa, hauskuutta ja vaihtelua :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In English

My little chocolate chip Coco had his first Birthday this week and is now one year old! Can't believe, how time flies! I wanted to collect here thoughts and facts about Coco, as well as this past year.

1. I can never (I mean it, EVER) stay angry at Coco, regardless of whether he leaves scratches on my patent leather high heels or on a new favorite bag. Still love him.

2. Coco's favorite place to be is the bathroom sink, he is staying there this very moment. Our guests always wonder and laugh when seeing it first time: D

3.When he was smaller, Coco always came quietly in the morning to lie down on my pillow next to my head like a little cushion. It was so unbelievably cute that I'm really sad, he doesn't do that often anymore. 

4. Coco used to wake me up by sticking he's little nose in my face or hand in a really cute way and purring quietly. It meant: enough of sleeping, it's time to feed Coco.

5. When entering our apartment, first thing I see is Coco, who came by the door as soon as he heard the elevator stopping on our floor. 

6. Coco doesn't like when somebody yells at him. Once, when he had scratched my shoes I raised my voice at him. The cat made a couple of steps away and sat with his back to me. Then he turned his snout at me and gave me so offended look that I could not help but laugh about it and forget the shoes.

7. Coco loves avocado (!), chocolate, sausages and butter. Unfortunately, he is not allowed to eat any of the above, especially the avocado, which is equivalent to poison to animals (so I heard). I can never leave my food near him, since he will for sure lick it or perhaps even dares to steal something from the plate.

8. Whenever Coco understands, that he did something wrong, he will come to apologize by rubbing his snout in my hand. Quite impossible to stay mad at him after that :D 

9. Coco does not like hugging that much. He allows me to hug him for maybe half minute at longest and begins to squirm and tries to jump out. He likes kisses very much though and also calms down when I kiss him =)


10. Coco is really social, especially when we have guests. He is always the first one at the door welcoming guests and likes playing with them or just hanging around.

11. Coco spices up our days and brings the joy, fun and variety into our lives :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti