torstai 15. lokakuuta 2015

The hair story


Hiukseni ovat vaihtaneet väriä niin usein ja saaneet niin monta eri väriä, etten meinaa pysyä enää mukana. Sitä eletään 20 vuotta brunettena, ja sitten ollaankin blondiraitojen kanssa, jonka jälkeen ollaankin violettina, joka peseytyy ajan mukaan harmaaksi ja muuttuu loppujen lopuksi kylmäksi blondiksi. Ollaan hetki näin, jonka jälkeen pitää värjätä ylikasvanut rumalta näyttävä tyvi taas blondiksi, ja ollaan yhtäkkiä keltaisena. Kampaaja tosin sanoo, että ei tästä tullutkaan niin hirveä kuin hän kuvitteli. Tämä ei tosin auta yhtään.  Keltainen hirvittää niin paljon, että se pitää mennä korjaamaan heti seuraavalla viikolla, jolloin saadaankin taas uusi upea väri: hopea laventelisävytteellä. Laventeli peseytyy ja ollaan vaan "hopeana". Se näyttää siistiltä, on helppo stailata ja kivaa ylläpitää. 

Sitten onkin seuraavan kampaajakäynnin aika ja mietitään, että miltäköhän kupari/persikka/koralli näyttäisi päässä. Ta daa, se näyttää tolta. Todetaan, että yllättäen sekin sopii ihan hyvin naaman kanssa. Oranssilla käännetään muutaman vastaantulevan ihmisen pään kadulla. Jonkin ajan päästä todetaan, että väri on hieman hankala stailata vaatteiden kanssa, kun oman vaatekaapin tutut ja turvalliset värit, eivät näytäkään hyvältä enää uuden tukan kanssa ja pitää karsia jokapäiväpukeutumisesta puolet vaatekaapista hyllyjen takaosiin. Jäljelle jää esimerkiksi vain kolme takkia kymmenestä kaapissa roikkuvasta. Ei voi mitään, uusia ei mennä ostamaan, koska ollaan päätetty, että pidetään ostolakko-lokakuu, jolloin ei osteta yhtään uutta vaatetta. Ostolakko-lokakuun aikana todistetaan itsellemme, että tähän pystytään, vaatteita ei tarvitse ostaa joka viikko, vanhoillakin pärjää pitkälle. Samalla haastetaan miettimään jo olemassa oleville vaatteille uusia asukokonaisuuksia ja käyttövaihtoehtoja. Iskee kauhea tyylikriisi, mikään ei sovi, tulee huono mieli, kun ei osaa yhdistää oikein. Ostolakosta ei kuitenkaan luovuta, koska pitää todistaa. Lakko jatkuu vielä kaksi viikkoa, kyllä tämä onnistuu. 

Tässä lyhyesti hiushistoriani puolen vuoden aikana. Useat värjäyskerrat ovat olleet osana mallin hommia, muuten en tietenkään värjäisi hiuksiani joka toinen viikko, (kenellä nyt edes olisi varaa sellaiseen). Tästä viimeisimmästä värjäyksestä on jo tosiaan kaksi viikkoa, joten väri näyttää jo paljon pastellimmalta ja haaleammalta kuin alla olevissa kuvissa.

Suuri kiitos kuuluu ennen kaikkea hiuksilleni, jotka ovat kestäneet urheasti tämän urakan ja onnistuivat näyttämään suhteellisen terveiltä. Toinen kiitos tietysti hiusmaagikolleni R:lle, joka on loihtinut minulle kaikki nuo upeat värit puolen vuoden aikana.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In English

It has been a really hectic half year for my hair. The hair color has changed radically six times during this time and now it's time to be redhead. Well actually these photos have been taken two weeks ago, so the hair color has already washed away mostly and now it's this really pretty pastel peach color. 

Like I wrote before on this blog, I have had my natural brown hair color for over 20 years, and this year I went really wild. From brown to brown with blond highlights and after that to purple. When purple color has washed away, it left me with silver hair color. Then it grew and it was time to go again to a hairdresser to dye the roots. So I became yellow (literally), not on purpose of course. Yellow didn't suit me (does it suit anyone?), so had to go already next week to dye my hair again. And it became again beautiful silver with a touch of purple on it. Loved it. After few month it was time to see the hairdresser again and we decided to try out the orange/peach/coral. Ta daa! So that's how it looks. Quite nice I'd say, although little bit hard to style outfits with. But oh well. 

Most of these hair experiments have been a part of modelling, so no, other wise dying my hair every second week in different colors would be kind of crazy and weird. Who has the money to do it so often anyway? 

Special thank you goes especially to my hair for having strength and not falling out of my head and also to the amazing hair magician R who has made my hair look so flawless. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti