keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Pastel touch


Coat - Vero Moda, Shirt - BikBok, Jeans - Zara, Bag - Zara, Shoes - H&M

Elämä on ollut hyvin tasaista, vakaata ja suhteellisen rauhallista viime aikoina, kivaa. Siinä ei ole mitään väärää, näin sen pitääkin mennä. On kivaa tietää koko ajan mitä tekee, mihin on menossa. Tietää, että maanantaina herää 7.30 töihin, torstaihin asti toistaa joka aamu samaa rutiinia, sitten on viikonloppu, joka tuo vaihtelua, kenties vähän myöhäisempi herätys, toinen työpaikka, kavereiden ja perheen tapaaminen, ehkä jotain erityisohjelmaa, myöhäisempi nukkumaanmeno. Don't get me wrong, tylsää minulla ei ole, menoa ja vaihtelua riittää. Tämä ei ole millään tavalla sellainen valituspostaus, miltä se ehkä voi kuulostaa. Tämä on vain ajatusten purkaamista fyysiseen muotoon.

Viikko sitten on riittänyt tekemistä, aikakin kävi jossain vaiheessa vähiin. Viikonloppuna oli I Love Me -messut, joissa olin mallin hommissa koko viikonlopun ja joihin valmistelu vei muutaman lisäpäivän. Viime viikko taas oli erittäin työpainotteinen, sillä otin neljän päivän työharjoittelun lisäksi vielä koko viikonlopuksi töitä. Seitsemän työpäivän viikko ei kuitenkaan tuntunut raskaalta, sillä ehdin viettää aikaa perheeni kanssa ja tapasin kavereitani, joita en ole nähnyt pitkään aikaan. 

Mainitsin myös meneellä olevasta ostolakostani, jonka oli tarkoitus kestää kuukauden. Sääntönäni oli yksinkertaisesti se, etten osta itselleni mitään, enkä tuhlaa rahaa ylimääräiseen. Nyt kuukausi myöhemmin lakko on virallisesti ohi ja on sujunut erittäin onnistuneesti. Niin onnistuneesti, että olen oikeasti ylpeä itsestäni. Rahaa on tullut säästettyä, en ostanut itselleni ainuttakaan esinettä, kestin urheasti kauppojen mid season alennusmyynnit sortumatta ostoon. Muutama huomiokin on tullut tehtyä:

1. Huomasin, ettei oikeastaan ole niin vaikeata vastustaa ostoshalua, jos vaan päättää ettei osta mitään, eikä tarvitse mitään.

2. Vaikka on niitä päiviä, jolloin tuntuu, ettei ole mitään päälle pantavaa ja koko vaatekaappi on täynnä turhaa roinaa, sieltä kuitenkin löytyy aina jokin miellyttävä vaihtoehto. Se, ettei voikaan ostaa uutta heti, kun tekee mieli, pistää miettimään uudelleen oman vaatekaapin sisällön, joutuu keksimään vanhoille vaatteille uusia käyttömuotoja ja erilaisia asukokonaisuuksia. Minun tapauksessani kaikkein vaikein kohta oli se, että olin juuri värjännyt hiukseni oranssiksi ja yksikään omaamani vaatekappale ei sopinut enää. Sainpa pienen haasteen sitten siinä keksiessä niitä asukokonaisuuksia, mutta en silti sortunut ostamaan uusia hiuksiin sopivia vaatteita, vaikka mieli kovasti teki (score!). 

3. En tarvitse uusia vaatteita joka toinen viikko. 

4. Sain selkeän vision siitä, mitä täydennystä oikeasti tarvitsen vaatekaappiini. Ensimmäisenä huomasin kaipaavani tietynlaisen villakangastakin, josta minulla oli selkeä kuva mielessäni. Toinen asia, jota kaipasin oli klassiset pitkäkestoiset mustat nilkkurit, joita voisin käyttää joka päivä ja jotka sopisivat kaiken kanssa, joilla olisi mukavaa kävellä (eli tietynlainen pieni mukava korko) ja materiaalina olisi nahka. Viimeisempänä huomasin tarvitsevani laadukkaita, lämpimiä, muhkeita neuleita, mieluiten cashemerea, villa tai mohairia. That's it. Sellaiset kun hommaa jossain vaiheessa, niin ei tarvitse pitkään aikaan taas päivittää vaatekaappia, sillä nuo toimivat vaatekaapin kulmakivinä. 

Yllättävää oli se, että lakon päätyttyä virallisesti, en halunnutkaan ostaa kaikkea. Yleensä varmaan sekoaisin ja tuhlaisin kaikki juuri säästämäni rahat :D Olen, nimittäin, niitä ihmisiä, jotka elävät palkasta palkkaan eli tuhlavat palkan joko ensimmäisinä viikkoina ja elää koko loppukuun nuudeleilla tai tuhlavat palkan kokonaan juuri ennen seuraavan tuloa, niin ettei säästössä ole ikinä mitään. Tästä syystä olenkin varsin tyytyväinen siitä, että kiertäessäni kauppoja ei tehnyt mieli ostaa mitään muuta, kun sen pitkään himoitsemani villakangastakin, vaikka tarjontaa kivoista vaatteista ja kengistä riitti, kyllä varsin hyvin :) Piristävää on myös se, että tällä viikolla olen myymässä kirppiksellä omaisuuttani, joten vaatekaappi kevenee =)

Asusta sen verran, että tämä on nyt se tavallinen jokapäiväasu, jota en ole miettinyt etukäteen. Kuvien takki taisi olla melkeinpä ainoa takki, joka sopii silloiseen hiustenväriin. Tykkään, kyllä, tästä kyseisestä yksilöstä varsin paljon ja käytin sitä mielelläni. Reppu on ollut kovassa käytössä ja selkä on kiittänyt. Reppu on sitä paitsi ihan täydellinen kokoinen päivittäiskäyttööni, sinne mahtuu tasan tarkkaan kaikki, mitä kannan mukanani joka päivä. Kaiken lisäksi se on vielä tyylikäs ja onkin saanut paljon kehuja. 

Tälläistä tekstiä tänään, nyt menenkin katsomaan  A:n löytämän elokuvan tälle illalle. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In English

Life has been rolling quite evenly lately. I have been doing same things day after day. Four days a week an internship, rest of the days my part time job, in between meeting friends, spending time with my family, boyfriend and cat. All that usual stuff everyone does. 

A month ago I set myself a goal: so called purchase strike, meaning I'm not allowed to buy myself anything (clothes/shoes/make up/jewelry/etc.) for a month. The purpose of this was to make me slow down with my crazy consuming cycle, save some money and become more conscious consumer (meaning that I buy less stuff, but the stuff I buy is good quality, timeless and functional). Now, after a month I can gladly announce that it went really well :) I didn't buy anything for myself in a month (literally nothing), spend my money only on food, compulsory stuff like bills etc. and managed to even resist the mid season sales in stores :D 

So, what have I learnt from my purchase strike:

1. do not need new clothes every other week, i really do have enough of an old ones in a closet. 

2. Even on those desperate days, when it seems like there is nothing to wear, and the whole wardrobe is full of unnecessary junk, there surely is always a pleasant alternative. It's actually quite fun to make up new ways of wearing some item trying to match it and figuring out new outfits.

3. It's really not that difficult to resist buying new things, even though you strongly feel that you actually want and need some item. You just have to decide that you are not buying anything and stick to your decision. 

4. I got a clear vision of what items I really need to complete my wardrobe and to make it more functional. 

Now I'll continue watching some movie A found for us :) Have a nice week guys! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti