maanantai 15. elokuuta 2016

Madrid part 1


Mainitsin edellisessä postauksessani kesäkuisen matkani Madridiin. Matkan tarkoitus oli vierailla siellä väliaikaisesti asuvan ystäväni luona ja samalla tutustua itselleni uuteen kaupunkiin. Kolmen päivän aikana ehdin todella tykästyä kaupunkiin ja jäi jopa harmittamaan, etten pystynyt jäämään pidemmäksi aikaa, kun kesäkuun aikataulu oli niin tiukilla. Madridista palattuani ehdin olemaan Helsingissä vain päivän, jonka jälkeen matkani kävi seuraavaan kohteeseen: Kroatiaan. Mutta Kroatiasta myöhemmin vielä ;)

En ole koskaan haaveillut matkaavani Madridiin, sillä kaupunki ei tuntunut olevan niin matkailijoiden suosiossa kuin esimerkiksi Barcelona, tai Euroopan muut suurkaupungit. Kukaan ei ole ikinä mainostanut Madridia minulle, eikä moni ole matkannut sinne. En suljennut, siis, pois kaupunkia listaltani, mutta sanotaan niin, ettei se ollut must visit-listan kärjessä. Erehdyin siinä uskossa, ettei kaupungilla ole paljoa tarjota pahimman kerran. 

Madrid oli nimittäin yhtä mielenkiintoinen kuin ne Pariisi ja Barcelona. Uskomattoman kauniita katuja historiaisine rakennuksineen, loisteliaita palatseja ja suuria aukioita, vanhoja espanjalaistyylisiä kapeita katuja, mahtipontisia katedraaleja, herkullinen ruoka kaikessa sen monipuolisuudessaan sekä upeita puistoja. 

Ensimmäinen päivä omistettiin rauhalliselle kaupungissa kiertelylle ja paikkoihin tutustumiselle. Käytiin Plaza Mayor -aukiolla (kuva 1), joka on kaupungin pääaukio ja ykkösnähtävyys. Toinen tärkeä aukio on Plaza de España, jonka lähellä kaverini asuikin. Aukiolla löytyi kaikenlaista nähtävää ja sieltä pääsi suoraan Gran Via -pääostoskadulle. Ruksittiin turistien must-listalta myös Puerta del Sol -aukion, jonka nähtävyys on mm. Madridin symboli El oso y el madroño -patsas (karhu ja mansikkapuu).

Aukioista siirrytään palatseihin ja katedraaleihin. Vierailtiin tietysti ykkösturistikohteessa upeassa El Palacio Real -kuninkaanlinnassa. Sisällä ei tosin käyty ajan puutteen takia, meille riitti tarkkailu ulkoä päin, oli sen verran hienon näköinen.



Alla olevassa kuvassa näkyy osa Almudena-katedraalia, joka on luonnossa paljon upeamman näköinen. Katedraalin rakentamisen suunniteltiin aloittavan jo 1500-luvulla, mutta sisällissodan ja köyhyyden takia varsinaiset rakennustyöt aloitettii vasta 1880-luvulla. Katedraali oli aika vaikuttavan näköinen sisältä ja on tosiaankin vierailun arvoinen. 


Plaza Mayor -aukiolta päästiin kätevästi Mercado de San Miguel -kauppahalliin, joka osoittautui ihan täydelliseksi paikaksi minunlaiselle herkkusuulle. Tämä taitaa olla Madridin tunnetuin ja suosituin kauppahalli ja ymmärrän miksi. Minähän sekoan täysin joka kerta kuin nään sellaisen määrän hyvää ruokaa yhdessä paikassa. Ja mitä enemmän, olen ihan heikkona erilaisiin tapaksiin ja coctail-ruokiin, joihin tämä paikka nimenomaan erikoistui. Voi sitä täyteoliviien, gourmet-makkaroiden ja muiden suolaisten pikkupurtavien määrää, en pääse vieläkään yli. Sieltähän löytyi tietenkin makeisiakin joka lähtöön, mutta tällä kertaa jätin ne maistamatta ja keskityin sen sijaan suolaisiin herkkuihin. Hintataso ei ole mitenkään päätä huimaava tässä talossa, en sanoisi, että mahdottoman halpaa, mutta ihan kohtuullista. Pienenä miinuksena se, että paikka tosiaan oli tupaten täynnä ihmisiä, joten oli hieman haastavaa löytää istumapaikkaa, jossa maistelisi tapaksia, mutta turistien suosikkikohteesta se oli odotettavissa. Eikä se oikeastaan niinkään haitannut itseäni henkilökohtaisesti, pääsi ainakin siihen kauppahallin tunnelmaan, jossa kuhisee ja vilisee.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti