maanantai 22. elokuuta 2016

Toledo stole my heart


Kun toisena päivänä Madridissa suuntasimme tyttöjen kanssa Toledoon, en osannut aavistaakaan kuinka viehättävä ja sydämellinen kaupunki meitä odotti. Toledo oli juuri sellainen täysin espanjalaistyylinen kaupunki kuin suoraan historian kirjoista. Suuriin ja nykyaikaisiin Barcelonaan ja Madridiin verrattuna tämä kaupunki tuntui satumaiselta. Minua viehätti juuri se, että kaupunki oli säilynyt historiallisena ja mitään modernejä elementtejä ei kauheasti ollut näkyvissä paitsi tietenkin kaupat, mutta nekään ei ihme kyllä pilannut yleisnäkymää. Mä pidän yleisestikin ottaen kaikista vanhoista kaupungeista, niissä on omaa charmia. Tykkään kuvitella, miten siellä ollaan eletty vuosisatoja sitten ja elävöityä. 

UNESCON maailmanperintöluetteloon kuuluva Toledo sijaitsee 68 km Madridista ja sinne pääsee kätevästi kaupunkibussilla (ja kuulemma myös junalla) noin tunnissa aika halvalla. Jos oikein mustan, hinta oli alle 10€ edes takaisin ja busseja kulki puolen tunnin välein. Kaupungilla on pitkälle taaksepäin ulottuva mielenkiintoinen historia. Se on saanut "kolmen kulttuurin kaupunki" -nimen siitä, kun sitä ovat asuttaneet samaan aikaan kristityt, muslimit ja juutalaiset, joiden historialliset jäljet ovat vieläkin näkyvissä. Toledon tunnetuimpia turistinähtävyyksiä ovat Alcázarin linna ja goottilainen katedraali, joita molempia käytiin katsastamassa. Katedraali nähtiin myös sisältäpäin, mutta linnaan ei viitsitty mennä sisään, kun vietettiin muutenkin koko päivä kaupungissa ja kotiin päästiin vasta yhdentoista aikoihin illalla. 

Pidin hirmusti kaikista pienistä yksityiskohdista, jotka tekivät kaupungista ainutlaatuisen. Kuvasin varmaan joka ikisen ranskalaisen parvekkeen kukkineen ja viritelmineen. Ja tietysti rakkauteni kaikkiin erivärisiin ja kivannäköisiin oviin, joita löytyy vain vanhoista kaupungeista. 

Vanhojen kivikatujen, upeiden rakennusten, katedraalien ja linnojen lisäksi Toledossa on myös upea luonto, jota pysähdyttiin tarkastelemaan Toledon kuuluisasta sillasta päin. Katsokaa nyt noita rinteitä, joiden päällä ilta-auringon säteet leikittelevät, henkeäsalppaavaa suorastaan. Ja toi pieni vesiputous pysäytti minut varmaan viideksitoista minuutiksi ihailemaan. Tolla sillalla oleskellessamme nähtiin muuten viisi (!!!) hääparia 15 minuutin sisällä. On vissiin ihan suosittu hääkuvauspaikka :D Ymmärrän, kyllä, miksi. 

Kaiken kaikkiaan nautin Toledossa vietetystä päivästä ihan hirmusti ja siitä suuri kiitos kuuluu kaverilleni, joka vinkkasi siitä ja jaksoi minut sinne viedä, en nimittäin itse tiennytkään mitään koko kaupungista ennen kuin hän kertoi. Jos oleskelette, siis, Madridissa pidempää kuin pari päivää, suosittelen ehdottomasti Toledossa vierailua, sitä ette tule katumaan :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In English

I had pleasure to visit beautiful Toledo while my three and a half days stay in Madrid. Before travelling to Madrid I didn't even think of Toledo and I'm really thankful that my friend told me about it and visited this beautiful city with me. 

As every old city, Toledo has it's own charm. It's looks like it's taken straight out of history books and you can imagine the life centuries ago while wandering around it's old narrow streets. I enjoyed especially all the little details of this town: pretty french balconies with flowers and colourful doors. The town is also surrounded with stunning nature and has a breathtaking views. 

We went there by bus from Madrid, which was really easy and cheep way to travel there. The bus cost us under 10€ with return ticket and the trio took an hour. I also heard that you can get there by train. If you are staying in Madrid more then two days, I really recommend you to visit this amazing town, you won't regret it, I assure.  


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti