keskiviikko 24. elokuuta 2016

Parque del retiro of Madrid


Minulla on aina ollut joku fiksaatio puistoihin. Jos matkustan johonkin uuteen kaupunkiin ja siellä on joku kuuluisa puisto, niin se on aivan varmasti to visit -listan kärjessä kaikkien palatsien ja katedraalien kanssa. Puistot ja palatsit ovat mun heikkous. Ihailen Pietaria juuri sen takia, että se on täynnä toinen toistaan upeimpia puistoja ja palatseja. Pietarin Puškinin palatsi- ja puistoalue saivat leukani valumaan alas viime vuonna, Pariisin Jardin des Tuileries -puistoalueella olisin voinut vaikka jäädä asumaan ja Helsingissä Kaivopuisto saa minut joka kerta muistamaan kuinka upea kaupunki Helsinkikin on.

Kuvitelkaa se innon ja onnellisuuden määrä, kun kaverini näytti minulle yhden Madridin kuuluisimmista puistoista: Parque del Retiro. Puisto, joka on itsessään upean näköinen JA siellä on palatsi JA bonuksena siellä on vesistöjä JA patsaita JA suihkulähteitä! Did I just visit the park of my dreams?! 

En pysty kuin ylistää tätä paikkaa, sillä siinä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee sielunsa lepoon. Estetiikon silmällä on tuolla niin montaa vaihtoehtoa, mihin levätä, ettei mitään rajaa. Jos asuisin Madridissa, olisin varmasti koko kesän hengaamassa tuolla kirjan ja kahvin kanssa. 

Puistoilla on yleisestikin ottaen se rauhoittava vaikutus ja tietynlainen tunnelma. Sinne tullaan rauhalliselle kävelylle tai juoksulenkille selvittämään päätä, tai otetaan mukaan kirja ja istutaan tuntikausia puiston penkillä tai ruohikolla, tai kootaan kaveriporukka/otetaan oma toinen puolisko kainaloon ja järjestetään piknik, u name it. 

Uskallan väittää, että tuo puisto on hienoin näkemäni. Suihkulähteitä, tekojärviä, upeita rakennuksia, arkkeja, pylväitä. The park's got it all. Katsokaa nyt! Kiitos sille nerolle, joka keksi asettaa tohon puistoon tekojärven ja laittoi sinne veneitä ihmisten ajanvietoksi ja sille nerolle (Ricardo Velazquez Bosco), jonka ansiosta siellä komeilee Palacio de Cristal -lasipalatsi kaikessa upeudessaan. Se olisi ollut ihan täydellinen kuvauspaikka läpinäkyvine seinineen, joiden läpi pilkottaa auringon säteet. 

Parque del Retiro ansaitsi, kyllä ihan oman paikkansa sydämessäni. Jos teillä tulee olemaan mahdollisuus käydä siellä, don't miss it! 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In English

I have this thing for parks. I love them. I try to find one in every city I go. They just have their own unique atmosphere and they are always super pretty. This time I visited the famous Parque del Retiro of Madrid and was totally amazed by its stunningness. It had all the elements of perfect park: the beautiful palace, all the fountains, the picture perfect lake with all the boats, the arch, the monuments, Greek columns, hidden places etc. It might be the prettiest park I've seen so far. If you have the chance to visit it, don't miss it!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti